Állat és Ember - Gazdikeresők

Gazdikeresők


Chris
Chrisgazdira talált2015-02-24
bekerült:2010-04-22
honnan:
faj:kutya
fajta:keverék
ivar:szuka iv.
született:2010-02-08
szín:
szőr típus:
méret:
leírás:Chris(tina) 2010. februárjában született keverék kislány kutyus. Vékony testalkata és extra hosszú lábai – 13 kilójához képest a magassága 50 cm – érdekes szépséggé teszik: kecses, könnyed mozgású és nagyon gyors eb. Kinézete és mozgása alapján valószínű, hogy agár is bujkál valahol a családfájában. Mozgásigénye is ennek megfelelő; szerencsére más kutyákkal nagyon jól kijön, könnyen barátkozó típus, így mindig talál magának edzőpartnert, akivel nagyokat rohanhat. Fülei állása extra bájt ad és némi humort csempész kinézetébe.
Chris igazi jó kutya: okos, játékos, és az agresszió morzsája is hiányzik belőle. A hasát nagyon szereti, ennivalóval kiválóan motiválható - ennek árnyoldala, hogy eszét (és magasságát) kihasználva olykor "kerülőúton" próbál finomságokhoz jutni. Ajánlott neki a kutyaiskola vagy valamilyen kutyás sport, ami leköti az energiáit és kiaknázza intelligenciáját.
Jó tulajdonságait azonban rendkívüli félénksége nem engedi rögtön az első találkozásnál megnyilvánulni. Chris idegen emberekkel (főként férfiakkal) bizalmatlan és félős, időre van szüksége, míg ismeretlenekkel szemben felenged. Hirtelen vagy hangos zajoktól megretten, és bár gyönyörűen sétál pórázon, egy bicikli vagy teherautó közeledtére pánikba esve igyekszik menekülni. Ez teljesen elmúlni valószínűleg sosem fog, de a biztonságot adó gazda mellett enyhül majd.
Chris nem az első szóra odarohanó, boldogan simogatást kérő típus, és talán ezért nem talált még rá a gazda. Pedig sokat veszít, aki hagyja magát félrevezetni a visszahúzódó viselkedéstől. Bár annak, aki őt választja, az átlagnál több türelemre, időre (és jutifalatra) lesz szüksége, míg meggyőzi róla Christ, hogy nála biztonságra és szeretetre talált, az eredmény mindenképp megéri. Ha egyszer sikerül áttörnie Chris félénkségének falát, egy rendkívüli kutyát talál mögötte.
Érdeklődni Chrisről Takács Katinál lehet a 06 70 223 64 76-os telefonszámon!
külső képtárhttps://www.flickr.com/photos/allatesember/sets/72157633880739533/
hely:Budapest, ideiglenes befogadó
telefon:+3670-223-6476
e-mail:kasznakata@gmail.com